Bilder på bakverket :-)
Ok, här kommer då bilder på pajen. :-)
Här har jag lagt på kolasåsen (den kondenserade mjölken som kokat utan etikett i ca. 3 tim.) på digestivebotten som består av ca. 15 digestivekex (söndersmulade) och 100gr smält smör som man blandar ihop och trycker ut i en pajform. Sen gräddar jag den i mitten av ugnen 175 grader ca.10 min. Låt svalna.

Sen på med skivade bananer. 2st enligt mej, 3 säger receptet. Välj själv.

Och sist men inte minst. 3dl vispad grädde, och riven mörk choklad.

Om ni undrar över tandpetarna så är det Mayas laktosgrädde innanför dom. :-) Visserligen är det vanlig mjölk i den kondenserade, men kan man minska lite på laktosen så gör jag det. Hon äter dessutom inte så mycket av sånt här, men jag vill iaf kunna erbjuda henne.
Just nu är hon på barnteater med Marianne, Henry och Wilma. Det är Karlsson på taket. Hoppas de gillar. Märta sover och Poyee har precis dammsugit. Låter som om jag har det toppen just nu, eller hur?
Det har jag också, men nu ska jag faktiskt hugga tag i middagsbestyren. Måste krydda steken. Och förbereda potatisgratäng. Mums!
Här har jag lagt på kolasåsen (den kondenserade mjölken som kokat utan etikett i ca. 3 tim.) på digestivebotten som består av ca. 15 digestivekex (söndersmulade) och 100gr smält smör som man blandar ihop och trycker ut i en pajform. Sen gräddar jag den i mitten av ugnen 175 grader ca.10 min. Låt svalna.

Sen på med skivade bananer. 2st enligt mej, 3 säger receptet. Välj själv.

Och sist men inte minst. 3dl vispad grädde, och riven mörk choklad.

Om ni undrar över tandpetarna så är det Mayas laktosgrädde innanför dom. :-) Visserligen är det vanlig mjölk i den kondenserade, men kan man minska lite på laktosen så gör jag det. Hon äter dessutom inte så mycket av sånt här, men jag vill iaf kunna erbjuda henne.
Just nu är hon på barnteater med Marianne, Henry och Wilma. Det är Karlsson på taket. Hoppas de gillar. Märta sover och Poyee har precis dammsugit. Låter som om jag har det toppen just nu, eller hur?
Det har jag också, men nu ska jag faktiskt hugga tag i middagsbestyren. Måste krydda steken. Och förbereda potatisgratäng. Mums!
Kommentarer
Postat av: Elin
Ser jättegott ut Linda! Kondenserad mjölk brukar jag använda när jag gör keylime paj men då är det bara att blanda i direkt som den är. En koktid på tre timmar lät avancerat!
Postat av: Sussa
Kikar in igen och snor receptet på detta bakunderverk! Ska bjussa kompisar på middag i dag och jag tror inte de smakat denna efterrätt! Kram kram!
Trackback