Dåligt bloggande nu igen

Jag tänker att jag ska skynda mej slänga in ett inlägg, men det kommer alltid nåt annat "kul" ivägen. Typ tvätt som ska hängas, eller lunch som ska lagas. Maya har gått tre timmars den här veckan då det är lov. Därav väldigt lite egentid.
Igår hade vi iaf middag här hemma. Å det va hur trevligt som helst. Pumpade ur lite så jag kunde dricka vin. Jisses så gott!
Drack ett supergott vin. Lindemans Cawarra. Ett Shiraz Cabernet. Lätt och gott till kyckling som vi åt. Hade även köpt ett spanskt Rioja, men det va inte så mycket å hänga i granen. Lite för syrligt och alkoholen trängde igenom. Iaf så var det avslappnande att få sitta med vänner och prata och ha det trevligt. Jag gjorde en tomatsoppa till förrätt, sen stekte jag kycklingfilé och gjorde potatisgratäng med rödvinssås. Och sen åt vi pannacotta med hjortron. Mumma. Också lite mörk choklad på det. :-) Snacka om helkväll!

Kvällstjej!

Kolla in min lilla tjej. Hon har störtskoj i sin gåstol när mamma kollar idol.

Smågrynen är så jäkla söta. :-)


Dagens händelse......

Märta åt en halv barnmatsburk alldeles nyss. :-) Jiihaaa!!!!!
Jag som trodde det va totalt stopp på den fronten. Men idag kanke, kanske det vände. Hon har inte alls velat amma idag. Har liksom fått truga i henne då jag märkt att hon varit hungrig. Kändes inte så kul. Sen plockade jag fram maten, å tro det eller ej, men hon åt med god aptit. Som om hon verkligen gillade det. Kanske var det för att Maya å Nellie va med, men hon har ju ratat allt i matväg förut. Trots hjälp av Maya. Nåja, en kan ju alltig höppes!

Sundsvalls shopping inbokad!

Åååh, va jag längtar. Den här gången är den min tur å fylla på i garderoben. Har inte handlat vettiga höstkläder på två år. Fatta, två år. Förra hösten va ja gravid, å då handla man bara sånt som gick att växa i. Så, summan av kardemumman är att mina kläder som passar och inte är mammakläder inte känns särskilt roliga längre. Tyvärr brukar det bli så att när man bestämt sej för å handla hitar man inget. Men, jag är inställd på det. Å är det så att affärerna sviker mej i Sundsvall får jag helt enkelt ge mej ut på jakt i Hudik och på nätet. För garderoben ska förnyas, så dä så!
I helgen är en rensning av garderoben inbokad. Har dragit mej för det, för det är så rackarns trist å kolla in i garderoben och se tre tröjor på den ena hyllan å två par brallor under. För det är ungefär vad jag har i höstklädesväg. Jag har ju en del linnen och nån tröja från i sonras, men det är ju kort ärm/linnen. En ny allt i allo kofta behövs också. Å underkläder. En kjol vore bra, helst en snygg jeanskjol. Å ett par grovstrumpbyxor/roliga leggings. Ja, ni fattar. Det är en hel del  som saknas. Sen är jag liksom fit for fight. Har ny skinnjacka som jag snart måste hänga undan och plocka fram vinterjackan. Nya stövlar och även ett par Graninge, som jag fick i födelsedagspresent. Halsduk har jag också fixat. Det ör mössa som saknas, men det vette katten om det är lönt å handla. Har ju kort hår. Så..jag läre ju inte va så himla ivrig å ta på mej en. :-) Ett par handskar borde jag dock ha. Men det kan jag kanske ta en ennan gång. Har ett par fleace. Å handskar är så fasligt dyra. Tråkigt å slänga flera hundra på dom liksom. Roligare med en tröja extra. :-) Ja, jag är ivrig å jag längtar. Nu ska jag ta hand om mina barn. Maya kollar Dumbo med Märta i soffan. Eller, Märta sov, men nu är hon vaken hör jag.

Och hörrni! Ni är ASKASSA på å lämna kommentarer. Jag vet ju hur många ni är som är in å läser, så kom igen nu! :-)

They give me love, love, love....

Mina underbara ungar, framför tv:n när Maya kommit hem från dagis.

Så jäkla goa. Mammas underbaraste gofisar. Man riktigt ser hur Maya pyser av stolthet. :-)

Märta skor

Idag åkte vi som sagt in till stan. Teresia klippte håret på mej, så nu har jag inte pälsmössa längre. :-) Sen uträttade ja lite ärenden. Bl.a så köpte jag ett trepack fingervantar åt Maya på H&M. De från förra året hade inte riktigt samma färg nu som när jag köpte dom. :-) Men det egentliga ärendet in dit va att jag skulle ha tag på ett par skor åt Märtis. Hon kan ju inte bara ha overall. Blir ju kallt som småfossingarna då. Å skorna som Maya hade är en storlek för små. Jobbigt. Men, jag hittade ett par så otroligt fina stövlar så jag blev nästan glad att jag var tvungen till att köpa nya. Här kommer dom:

ja va säger man?

Jag har helt plötsligt blivit superdålig på uppdateringar. Men eftersom Maya varit hemma från dagis i två veckor har jag inte haft samma möjligheter. Då blir det fullt upp iaf. dag ska jag klippa mej. Har redan varit på mammagrupp. Sen blir det till å handla lite mat och grejs när man ändå är i stan. Har ingen aning om vad man ska stoppa i magen idag heller. Hoppas de har nå smarrigt på affär´n. Så man slipper fundera särskilt mycke över det. Har nada idéer på matfronten. Usch, jag låter inge kul idag hör jag. Men det blir nog ordning på torpet när jag fått håret tvätat och klippt. Hoppas jag. Sov över i morse och fick jäkta på både Maya och mej själv. Å är det nå´t som kan få en ur fas så är det att sova över. Hatar, hatar, hatar!
Nu ska jag hjälpa P att lyfta in vår toa i bilen. :-)
Har fått en spricka i den så idag får vi en ny. Hoppas den är bra.

Nails!!!

Yihaaa! Jag har gjort naglar på mej själv nu. Kunde inte hålla mej längre. Tog bort dom jag hade i februari, alltså inga naglar på ÅTTA MÅNADER!!!! Det har inte passat sej så bra med spädbarn, men nu rackarns. Ska lägga in en bild i morrn om jag hinner. Ska iaf börja dagen med en timmes prommis, om det inte spöregnar vill säga. Sen ska jag ta tag i bloggandet hoppas jag. Nu kollar jag idol. Snabbskrev lite i pausen. :-)


Kass uppdatering

Ja vet. Har varit urkass å uppdaterat, men jag ska försöka göra en prdentlig ikväll. Mamma fyllde 50år i Lördags, så hela dagen gick åt till tårtbak, städning och matlagning. Mycket trevligt hade vi. Sen igår va det som om musten gått ur oss allihopa. Vi tog bilen hem till mamm aoch sen blev vi kvar hela dan. Kom hem vid sjutiden. Helt slut. Idag känns det lite bättre, men vi missar kyrkis. Klev inte upp itid och orkar inte stressa. Tänker ta en dusch och försöka göra mej i ordning när Märta sover sin förmiddagslur. Jag får hoppas på att den blir längre än hennes ganska så vanliga 45min. :-) Igår sov hon TVÅ TIMMAR!! Jag trodde itne det va sant och va tvungen att gå in och kolla till henne flera gånger. Hon är också förkyld, lillgodingen mammas. Inte lätt för dom små å va sjuka.
Här hemma just nu:

Maya kollar tv med pappa innan han drar på jobbet.


Märta är tokglad och far runt i gåstolen.

Ha en bra dag allihopa!

Jobblängtan...

känns väldigt konstigt det här, men jag längtar faktiskt efter att få jobba lite. Inte gå tillbaka och jobba järnet veckans alla dagar. Utan snarare en dag i veckan till å börja med. Sen öka på succesivt, men det blir inte förrän Märta börjar dagis till hösten. Måste förresten ställa henne i dagiskö.
Jag har så himla mycket idéer att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Ser färdiga resultat när jag blundar. Hur sjukt är inte det. Trodde verkligen att jag höll på att lessna på slutet, men en paus var precis vad jag behövde. För jag vill verkligen jobba med naglar. And I´m good! :-)

Anna F´s brudnaglar. Me like!

En envis tjej!

Märta är en envis tjej. Jag har försökt ge henne smakisar nu i över två månader. Går inge bra. Hon älskar gröt. Så det får hon både morgon och kväll. Men med maten är det tji. Hn liksom spar maten i munnen tills hon är tvungen att svälja, eller det rinner ut. Eller så köjs hon. Stackars liten. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Vill ju inte ge henne lelle. Hade tänlkt slippa det, men nu vet jag inte. Måste ju komma igång och jobba en dag i vecka snart. Hoppas det löser sej före jul iaf. Vore ju toppen att få jobba lite innan alla julklappar och all julmat ska inhandlas. Man blir ju inte direkt rik på mammapengen o jag säger så. Filmade iaf Märta idag när hon fick kalops. Se och njut. :-)

Ovant...

Det känns mycket ovant måste jag säga att redan före klockan åtta sitta själv på nedervåningen. Även om Märta brukar sova vid den här tiden, men då brukar hon göra det i vagnen. Men igår gick jag tillbaka till att försöka få henne att somna i sin säng. Gick inge vidare. Jag fick sitta en kort stund med henne i fåtöljen först, för att få henne att slappna av och känna hur trött hon va. Sen när hon nästan somnat in la jag ner henne i sängen. Hon kollade upp, men sen borrade hon in huvudet i snutten och somnade. Mycket skönt. Hoppas det håller i sej. Igår gick det super. Samma att hon kollade upp och såg var hon hamnade. Sen sov hon bra nog länge innan det va dags för amning. Visserligen fick jag sitta uppe en stund framåt småtimmarna, men så kan det va. :-) Och Maya va en klippa ikväll. Hon satt snällt här nere och väntade på att jag skulle komma ner när Märta somnat, så det blev hennes tur att nattas. Lillstrumpan.
Nu laddar jag för Desperata. Säsongs start idag. Jippi!

Slagen hjälte!

Maya har varit till farbror doktorn idag. Hon har varit förlkyld i över en vecka och inatt hostade hon tills hon kräktes. Lillpruttan mammas. Fy så jag tyckte synd om henne. Först satt jag uppe med henne ett bra tag. Sen pallade jag upp henne med kuddar, gav honungsvatten, nässpray. Ja, you name it. Men hon va så trött så hon ville bara sova. Och till slut orkade inte magen med allt. Så då köjdes hon så det kom kräk. Uffa. Nu har hon fått penicillin(stavas det så?) kåvepenin och mollipect. Doktorn sa att det va efedrin i så hon kunde bli pigg. Men jag vet inte ja.

Trött och sjuk, å alldeles otroligt vacker!
Hur lyckas man med det där liksom? Jag blir alldeles svag när jag ser på henne. Vackra, vackra unge. Å jag kan lova att hon är lika envis som hon är vacker. Så ibland är det inte nådigt här hemma. :-) Finns ju fler envisa själar här under samma tak. Inga namn nämnda. *visslar* ;-)

091003

Va e de för en dag, e de en vanli dag. Nej de är ingen vanlig dag, för det är Lindas födelsedag, Hurra, hurra, hurra!  :-)
Tårtan är bakad och klar och står i kylen i väntan på gästerna. Har aldrig bakat en sån, men får hoppas den är god. Gjorde en Schwarzwald tårta. Mums!

Inte så rackarns snygg, men man kan ju hoppas då iaf att den smakar bättre. :-)

Har även varit och hälsat på i Ilsbo hos Therese och Erik. Och självklart deras lilla Svea. Sååå himla liten. Har fått tillåtelse att lägga ut en bild.

Nallen uppe i vänstra hörnet fick hon av oss. Eller, det är en gris. Väldigt mjuk och go. Hoppas hon kommer gilla den och använda den flitigt.
Nu väntar en dusch, men först frukost.

RSS 2.0