090930

Jag började dagen med lite tramp på min crosstrainer. Det är så jävla jobbigt så jag mår illa när jag är klar. Och min uthållighet är minimal. Jag lovar. Sen gjorde jag iaf 100 mag repetitioner. Både raka och sneda. Det känns nyttigt, såhär efter graviditeten. Det var uppvärmningen det. AC kom hitcyklandes, jag vet. Sjukt duktigt, hon bor ju i Njutånger. Vi tog en rask promenad på nästan en timme och sen cyklade hon hem igen. Jag tog det lugnt. Satte Märta på lektäcket och var nöjd över att få äta frukost utan gnäll. Sen var det hennes tur. Ammade i lugn och ro. Kollade det inspelade från utröstningen av Idol, eller, inröstningen kanske man ska säga. :-) Märta satt i lugn och ro i mitt knä och uträttade nr.2. Alltså, blöjbyte nästa. När jag står där och funderar över dagen i lugn och ro slår det mej att jag skulle ha åkt in till stan idag, men jag kan inte komma på varför. Sen trillar poletten ner och jag blir alldeles kall. Fan, fan, fan. Märta har fotografering. 11.30. Hur mycket är klockan? Jävlar har jag missat. Irrade runt och letade en klocka som kunde tala om att den var 10.47. Ok, om jag är jävligt snabb hinner jag. La henne på sängen, duschade av mej det värsta, klädde mej fort, fort, fort. Och sen in i bilen och iväg. Jag hann!!!!! Men Märta hade blivit trött och somnade på vägen in, så fotograferingen som jag höll på å jäkta ihjäl mej förblev fiasko SKIT!
Inte ett enda skratt, inte ens ett leende gav hon oss. Svårflirtad är bara förnamnet. :-)
På måndag är det alltså dags igen. Då tar jag Maya med mej. För hon kan då hon. Det är bara hon som får Märta att skratta så det riktigt bubblar i bröstet på henne. Vackra underbara barn är vad jag har. En liten och en stor och båda alldeles perfekta små skapelser. Mitt hjärta skulle brista om det händer nån av don nåt.
Och när jag ändå pratar om underbara barn kan jag tala om vad Maya gjorde idag. :-)
Hon fick för sej att hon skulle vara snäll och tvätta min mobildisplay, för den va smutsig. Så hon spolade den under kranen!!!
Den höll!
:-)

Önskar jag hade motivation...

......att börja träna på riktigt. Men jag har aldrig varit en träningsmänniska och det är bara att erkänna. Jag kommer aldrig bli det heller. Önskar verkligen att jag hade samma motivation till träning som Anna Anka, eller, nej, inte riktigt. Jag vill ha ett liv på sidan också. Men jag vill bara ha snabba resultat, som alla andra. *skratt*
Efter två graviditeter är inte kroppen som den en gång va om jag säger så. Och efter Märta i magen blir det ännu svårare, då jag såg ut så här dagen innan.

Missförstå mej rätt nu. Det är inte vikten. Utan snarare elastisiteten som liksom inte vill infinna sej. :-)
Tur man har två otroligt gulliga ungar. Och det som inte syns finns inte. Alltså, om jag klär mej rätt syns det inte. Och då finns det inte heller. Klart bästa lösningen när man inte har motivation till riktig träning. *asg*

Tröksöndag

Idag är det en sån där riktig trök dag. Finns inget att göra och humöret är inte på topp. Hade önskat att det vore kanonväder, så man kunnat sitta ute och fika nånstans. Men så är vi ju i Igge/Hudik och där finns inget öppet en söndag. Helt galet tycker jag. Det är ju sånna dagar man bara vill vara och ta det lugnt över en kopp kaffe (läs fikabröd). :-)
Vi tog Saga in till P på jobbet å sa hej. Möttes av en bil som låg på taket i rondellen vid Jet. Otäckt. Läste nu att det var en man i 65 års åldern som skadat sej. Han hade tydligen en funktionshinder lapp i bilen. Kanske han blev sjuk. Usch. Tur man inte vet vad som sker i framtiden.
Nu ska jag ta å förbereda maten. Inget märkvärdigt idag kan jag lova. Ugnspannkaka med bacon. Hoppas det duger åt fislisan som kollar tv nu.

Kalasdag


Maya ska på kalas idag. Vackra unge!!!

Vem vill ha en grötpuss??


Själv ska jag ta med mej AC på en promenad medans Maya kalasar.

Nya nappar!


Märta fick nya nappar idag. 3st likadana. Fiiina va?

Min dag

Idag tog vi bilen ner på kyrkis. Snoozade alldeles för länge för att hinna promenera. Kallt var det också. :-) Sen for vi hem och åt rester. När P kom hem tog jag Saga (bilen) och Märta och for in till stan. Maya ska på ett kalas i morrn och ett nästa helg. Så jag va tvungen å köpa lite paket. Nu har jag tagit fram korv och ska stuva makaroner. Det gillas. :-)
Lovade även en bild på jacka och stövlar. Nu gillar ju inte jag att visa bilder på mej själv, men här kommer iaf en.

Fin liten Märtis i bakgrunden iaf. Och visst gillar ni golv och tapet. ;-)

Sen tog jag en så himla gullig bild på mina barn också.


Nu väntar matlagning. Har en fyraåring som i princip klättrar på tangentbordet nu.

Dålig update!

Jag har varit urkass å uppdatera nu. Men Poyee har fyllt år, vilket betyder tårtbak. Också har jag varit lite småsjuk. Har i princip bara tagit det lugt och gjort inget speciellt. Då finns det inte så himla mycket att skriva om. Inte har jag tagit nå kuliga bilder heller. MEN. Jag har köpt stövlarna. Vi var in till stan en snabbis igår och bytte lite kläder som P fick i present. Så då passade jag på å köpa årets skinnstövel. :-) Rackarns snygg. Tar en bild när jag har allt på mej. Jacka och halsduk inkulderat. Men jag lovar inte att det sker idag eller i morrn. Vet inte riktigt vad som hänt mej, men shit va seg jag är. :-)

Har gått igenom en massa kartonger efter Maya idag. Sorterat kläder i olika storlekar och skrivit så fint på tejp. :-) Jag fick med mej tre pyjamaser, tre kjolar, två par byxor och en body ner i tvättstugan. Så snart ska Märta få ha på sej ännu mer kläder efter Maya. Kommer kännas lite underligt, för Maya va mycket äldre när hon hade dom. Hon var/är så liten för åldern. Det är inte Märta. Hon ligger liksom på medel hon å Maya 1½ streck under. Hur nu det kan komma sej.

Jaja, gaggigt idag. Men ett inlägg är det så iaf.

Härliga höst!

Inte för att vi haft så mycket höst de senaste dagarna, men man känner iaf att den hänger i luften. Jag älskar den. Inte sen när den övergår i vinter, utan precis när den bryter ut. När träden blir orange och röda. Och när man kan ta på sej lite varmare kläder.
Jag har köpt en supersnygg skinnjacka i år och en ny scarf. Såå himla snyggt. Och nu idag hittade jag årets stövlar också. Ett par Vagabond. 1199kr, men eftersom jag har en syster som köper skor när hon är "hemma" och dessutom skänker sina stämplar från Knapps till mej har jag/hon nu jobbar ihop två fulla kort. Vilket resulterar i 200kr rabatt till mej. :-) Det tackar jag för.
Så, när skorna är inhandlade är det bara att ta på sej kjol och strumpbyxor, stövlar, skinnjacka och scarf. Härliga höst säger jag bara. :-)

Syskonkärlek!

Idag fyller min moster år. Grattis Marianne. Ska åka dit med blommor ikväll tänkte jag. Men hon har nog gympa först. Hmm, får se hur det blir med det då. Det är lätt att vara efterklok. :-)
Jag är urkass på å knäppa kort på dagarna. Dom fylls liksom iaf av allt man gör. Därför tog jag en nu på mina underbara i soffan.
Syskonkärlek på hög nivå kan jag lova.

Nu ska vi åka in till stan. Momme å mosterElin är redan där. Nya nappar till Märtis står på listan. Och en present till Therese och Erik´s lilla Svea som kom igår. Stort grattis till dom!!!

Märta drömmer

Hi, hi. Såå himla söt när hon ligge där och helt plötsligt spricker hon upp i ett leende och skrattar. Sen inget mer. Och helt plötsligt kommer det igen. Jag undrar just vad hon drömmer då?
En sak kan man iaf känna sej säker på å det är att hon är trygg och glad. Annars skulle hon nog inte vara det när hon sover. Hoppas att det är så iaf.

Idag hade jag tänkt skjuta lite barnvagn runt Igge, men icke. Igår efter maten blev jag hängig och fick ont under ögonen. Får alltid ont i bihålorna när jag blir förkyld. Så idag är et inte värt jag ger mej ut, så jag blir änu värre. Kanske att jag promenerar ner till mamma när vi ska dit å äta, men då är ju Maya med på cykel. Så då pratar vi inten hastighet. Men jisses va hon kan cykla den lilla damen. Vart vi än ska vill hon cykla. Spelar ingen roll att det är långt. Hon trampar på hon bara. :-) Gofisen min. Som för övrigt sotter å surar i soffan. Ovanligt!!! :-) Är ju tvungen å flina vid tanken. Trotsiga suriga tjejer. Det är som det ska då.

Har inga bilder nu heller, men ska försöka ta några idag när vi är alla hos momme.

Lunch på stan.

Idag hade jag bokat in en lunchdejt med Teresia. Märta tog sovmorgon, så det bidde ingen prommis innan. Får ta den en annan dag. :-)
Jag duschade och gjorde mej i ordning och sen for vi in till stan. Märta hade sin nya fiiina luvjacka som hon fick av Stina igår. Såå himla söt. Synd bara att snutten täcker den så mycket.

Väl inne i stan gick jag och kollade på lite stövlar, men icke. Hittade inte ett enda par som jag kunde ha. Ja hitta två, tre par som va riktigt snygga, men då jag har ganska så smala vader funkade det inte. De stog ut så jag såg alldeles hjulbent ut. Inte snyggt. Fast bra för plånboken. :-) Men det kommer väl ikapp mej sen iaf, för ett par stövlar är jag bara tvungen till å köpa.
Vi lunchade på stadt. Potatisgratäng och rostbiff. Riktigt gott va det faktiskt. Mycket god sallad har de där också.
När jag kom hem va Maya hemma. P hämtade henne eftersom han va ledig mellantiden idag. Vi gjorde väl inget speciellt. Jag värmde gårdagens biffar och stuvade makaroner till middag. Och Maya åt såå himla duktigt så ja tyckte att hon förtjänade en glass på fyrklövern. Så dit bar det av på cykel, Maya alltså, jag gick med vagnen. Och jag kan lova att det va uppskattat. Hela glassen gick ner i den lilla magen full av biffar. :-) Å det va ingen liten glass heller.

Ser gott ut va?

När vi kom hem va klockan rätt mycket, så hon kolla lite på Nils Karlsson Pyssling. Sen va det natta. Nu sover Märtis också, å jag ska ta å krypa till kojs ja mä. Trött som få efter ett antal smågnälliga nätter. Avundsjuk på P som inte ens hör henne före typ sex på morgonen. Å då bara om hon SKRIKER!!! Livet är orättvist, men shit va mycke kärlek jag får tillbaka istället. :-)

090916

Det är trist att blogga utan bilder, en jag har inget att lägga in, så jag skriver iaf. Inget speciellt har vi gjort idag. Maya har varit på dagis och jag tog Märta i vagnen och gick på kyrkis. Blev kvar till tolv ungefär. Sen gick vi hem och vek lite tvätt. Laddade en ny maskin och fixade lite lunch. P kom hem strax efter ett och halv två hämtade han Maya. Sen har vi bara varit. Jag lagade biffar å stuvade makaroner till middag. Passade på att förbereda innan P åkte å jobbade igen. Skönt å ha det mesta gjort, så man slipper laga maten när man har två kids å ta hand om själv. Båda har en förmåga att vilja vara med just när man är som mest upptagen. :-)
Snart kommer Stina hit. Vi ska kolla Idol och snacka ikapp det vi missat. Var typ en evighet sen vi träffades. Ska dricka lite te och fika nåt gott. Hon skulle handla med sej nåt. Brukar bli göttans när hon fixar.
Hoppas på en dag med bilder i morrn.

Patrick Swayze

Jag är nog inte den enda som kommer skriva om Patick Swayze idag. Vem har inte sett Dirty Dancing? Jag har sett den så många gånger att jag nog inte kommer orka räkna. :-)
-Nobody puts Baby in a corner!
Klassisk replik. Störtcool kille.
Han dog i sköldkötel cancer.
Min morfar dog också i det. Ingen kul sjukdom. Jag förbannar cancerns existens. Den gör inget annat än sätter käppar i hjulet för allt för många personer och familjer. Den är så jävla utbredd nu så nästan alla kommer väl nån gång i livet åka på SKITEN!!!
Det är ju inte direkt bara att ta bort den heller, nej inte då. Först ska man opereras, sen ska man lida sej igenom en cellfgifts behandling, och tappa sitt hår. När det äntligen är klart ska man strålas. Fem dagar i veckan i flera veckor. Den som inte går under genom en sån behandling är STARK!!!
Visserligen inte lika behandlingar för alla, men det är samma psykiska påfrestning. För vem vet när/om den kommer tillbaka?

Nu väntar min promenad.

Mammas stuga...

Idag ska jag lägga ut lite bilder tänkte jag. Så håll tillgodo.

Det här möts man av när man kommer in. Till vänster ser ni ingången till matdelen.

Här är köket till vänster. Myysigt, myysigt!

Matrummet

Vardags/tv rummet när vi belamrat det med grejer. Mamma brukar ha det en hel del mer städat än så. :-) Ni skymtar även ett sängskåp längst in. Och till vänster om detta ligger "the master bedroom" :-)

Stökigt, ja vet. Men så blir det när man är många på liten yta.

Softar med pappa i soffan.

Så här ser man ut när man ätit mina gooey chocolate puddings.

som för övrigt ser ut så här när de kommer ut ur ugnen. Sen ska det på en stor klick kall vispad grädde då.

Förresten, det är modernt i mommes stuga. :-)

Höstens första brasa

Vi har sovit en natt i stugan. Därav dålig update. I morrn ska jag skriva och lägga ut bilder därifrån. Vi kom hem vid sex tiden och det var lite rått här inne, så vi gjorde höstens första brasa i vår underbara kamin.

klicka för större bild

När jag satt där och tittade på elden med Märta i knät kom jag att tänka på pappa. Han verkligen älskade att sitta så. Har en bild från min mobil när han sitter så med Maya i knät, hemma hos momme.

Jättedålig kvalité, men man ser hur han njuter iaf. :-)

Nu ska jag natta Maya och sen kolla män som hatar kvinnor med Poyee.


Knäckebröd å mjölkförpackningar

Idag innan jag hämtade Maya for jag ner å hämta upp mammsen. Tänkte att hon skulle få lite sällskap och komma uten sväng. Hämta Maya och for in till stan. Mat och amningskupor behövde införskaffas. Också va vi hungriga, så vi for till P och åt.

Knasiga familjen på plats!

Blev en sen lunch/tidig middag, så det blev helt fel med matintagen sen. Så just nu sitter jag med hårdbrödsmörgås och ett glas oboy. Blev så jäkla sugen på det och kunde inte motstå den sockerbomben. Har ni förresten provat nya tunna Wasa?

Supergoda. Också finns de i tre olika smaker. Sesam är en annan, sen kommer jag inte ihåg. Nån grönkrydda tror jag. Såg även när jag var och handlade att mjölken bytt skepnad. Nu är den väldans fin, eller hur?


Nu ska jag sätta mej bredvid Märtis som somnat i soffan. Har nämligen lånat två Camilla Läckberg böcker. Har läst några nu, så jag ska läsa Tyskungen nu. Hoppas verkligen den är bra. I morrn blir det kyrkis, som vanligt på fredagar. Sen om vi hinner kanske vi tar en sväng till stan. Tror att Elin och Hannes skulle komma, men dom kanske kommer senare. Bara det att vi ska till mommes stuga i helgen och hade hoppats få träffa lilla Hannes. Vi kan väl höras om det Elin? ;-)

Just ja, har glömt visa er en sak. Märta har ett tvåfärgat öga. Det är halvbrunt och har varit så sen hon föddes, det andra är spräckligt. Kolla själva får ni se. Undrar just hur det kommer bli.


Nu drömmer hon. Måste hjälpa.


090910

Shit pommes, va jag är trött nu. Gick samma runda som jag å Teresia, fast med stegräknare den här gången. Ville mäta upp sträckan. Den mätte ca.5 km och tog idag 1h, 5min. å ca. 330kcal. Jag kan inte det där med kcal. Skriver mest upp det bara för att det finns med på räknaren. :-) Bytte skor idag också, tog mina riktiga promenadskor/löpsskor. Skulle jaginte ha gjort. Skavsår både på hälen och "pektån". Inge sköna är de heller. Nä, det får bli mina puma drift cat nästa runda istället. Inte för att de egentligen är så bra kanske, men what the heck. Jag vill ju inte ha skavsår heller. hur jag än gör har jag arslet där bak, som pappa brukade säga.

Besökare...

Jag ser ju på statistiken att det är några stycken som läser min blogg iaf. Men jag har inte så många kommentarer. Kan inte ni som läser var och varannan dag bara ge en liten kommentar? Vore kul å veta om det jag skriver uppskattas, eller om det bara klassas som sörja. :-)

Märta bubblar på för sej själv...


Dagens...

Jag håller på å klär om stolsdynorna. Inge kul, men det blir fint. Lägger in en för och efterbild.

så här har de sett ut i 1½ år nu, men jag vill ha ljust.

å då blev det så här.

Måste försöka lägga in en videoblogg på Märtis också. Men jag har inte kommit på hur man gör. Hon sitter i gåstolen och filosoferar hon. Störtskön!!!

Stormvarning!!!

Idag blåset det som bara den. Man riktigt hör hur det tar i, för att sen lugna ner sej till nästan ingenting. SVårt å bestämma mej har jag också. Vill ju verkligen ut, men det är INGE kul å gå med barnvagn när det blåser. Tur att jag iaf gick två gånger igår. :-) Jag återkomer senare. Får se om jag har nå "kuliga" bilder å lägga ut också. Nu ska jag koka kaffe!

Men idag så....

Ja, idag har jag tagit igen det jag missade iaf igår. :-) Först tog jag en promenad på 50 min i morse. Sen in till stan med Poyee när Maya var på dagis. Ja, sen va det det vanliga. Fixa å dona hemma. Vika tvätt, plocka undan, laga mat. Tacos blev det idag. Och sen vid halv åtta gav jag mej ut i en timme igen. Fick sällskap av Teresia. Superduper sällskap. Vi går lika snabbt hon å jag. Vi gick runt hela Iggesund. Jag lovar. Runt bruket, hagen, upp mot Brunnsnäs, genom "centrum", förbi egna hem upp till trekanten och hem igen. Ni som vet områdena i Igge vet att det är en bit. Och det tog en timme. Måste ha gått i en jäkla fart! SKÖÖÖNT!
Nu har jag duschat och kollat på film med Poyee. En shopaholics bekännelser. Lättsam ungdomsfilm, med en del skratt. Men ingen superfilm direkt.

Jag har förresten kommit på nå´t rackarns gott. Jag äter alltid vanilj yoghurt. Frukost, mellis, kvällsfika (om jag verkligen måste). Och nu har jag kommit på vad man kan ha i.
Man hackar mörk cholkad, 60-70% och strör ut på yoghurten, sen tar man start hasselnöt ovanpå. Jag lovar, det är göttans, å man blir av med sötsuget. Och dessutom så är mörk choklad inte så himla onyttigt. Men man får se till å inte hacka en hel kaka. :-D Jag tar 1-1½ ruta. När man hackar det blir det rätt mycket. Yummi!!!

Promenad, ja eller hur....

Ingen promenad idag heller. Massa andra saker som måsta fixas. Men i tre dagar framåt om vädret tillåter, då SKA jag bara ut. Och så är det med det.
Idag har vi lämnat in Saga på verksta´n så att hon blir nylackad och fin. Också hämtat en hyrbil då. En stor Opel vectra kombi. Shit va den är lång!!!
Inga bilder idag. Och ett väldans kort inlägg.
Ciao!

Söndag

Lite dåligt med uppdateringar nu, jag vet. Men det är marknads helg, Poyee jobbar och Elin är hemma. Så vi har inte varit hemma så mycket. Igår va vi på markna´n hela da´n. Sen blev det middag hos momme. Kålsoppa, pepparrotkött och sen marängsviss. (eller hur det nu stavas) Trångt som satan är det varje år. Fattar inte varför man ska dit och trängas varje år, men det hör ju liksom till. Maya hade fått en marknadspeng av moster, så hon åkte draken två gånger till, hoppade hoppborg och köpte klubba. :-) Gounge!

Ingen kan säga att hon inte älskar sin lillasyster, jisses så hon tar hand om henne.

Folk stannade och kollade och beundrade Maya när hon satt där med Märta i knät.

Märta har blivit smittad av Maya´s dagisförkylning som hon kom hemdragandes med efter tre dagar. !!! Alltid samma visa. Dagis=förkylning. Men Maya fixar det aningen bättre än Märta. Hon är ju så liten. Jobbig natt har vi haft igen. Hon har haft svårt att ammas p.g.a. nästäppa, trots näsdroppar. Fattade inte riktigt varför hon åt så dåligt igår, men det fick ju sin förklaring inatt. Trött som få är hon idag, men barn är så tappra när de är sjuka.

Somnade mot pappsen i soffan.

Snacka om slagen hjälte!


Mina promenader lyser med sin frånvaro den här helgen. Jag hade lovat mej själv att jag skulle gå båda dagarna, men igår tänkte jag att vi skulle trampa runt på markna´n, så jag lät blir. Så skulle jag gå idag istället. Men efter en jobbig natt med Märta valde jag att ligga kvar i sängen till tio, när hon äntligen somnade om. Lathet, kanske det. Men man är ingen bra mamma om man bara går runt och känner sej trött. Mitt tålamod är inte det bästa och värre blir det om jag är trött.

Maya fick nya jeans i Stockholm. Baggyjeans. Hon är superstolt!


Sen bara måste jag lägga in bilder på Maya från igår. Hur jäkla vacker får man vara???


måste kolla att den är prdentligt stäng.

Markna´n

Igår följde moster Elin med in på markna´n. Där blev det två karuseller med henne innan vi träffade på Mayas tremänning Wilma. Då fick dom som är "stora" tjejer åka tillsammans. De åkte draken två gånger, kopparna en gång och flygplanen en gång. Sen va biljetterna slut. Då intog vi en hamburgermeny, sen vidare till cocostopparna och bilen. :-) Maya kom i säng strax före halv tio. :-o

först en tur med moster Elin


sen två med Wilma


Goungarna! Får se senare vad dagens skörd blir. :-)

kyrkis

Idag är det fredag och kyrkis som gäller. Sen efter maten ska vi in på markna´n. Moster Elin kom från Kreta igår, och idag kommer hon hit. Så hon ville självklart följa. Bra de, så nån av oss kan åka karusell med Maya. Hon älskar allt som går fort. :-)
Är själv med barnen idag, så vi får se om jag hinner blogga mer sen, men det tror jag nog. :-)

Har sett att jag har stavat som en kratta i flera inlägg. Är lite för snabb på tangenterna och inte tillräckligt duktig för att kollar på skärmen samtidigt. Då blir det lätt så.

så där ja.....

nu är jag tillbaka från mnorgon promenixe. 7804 steg, 4,3 km och 304 kcal. Vet inte riktigt hur det räknades ut, men så stog det iaf på stegräknaren. :-)
Nu sitter jag med en görgod yoghurt tallrik. Så jäkla gött å äta när man varit nyttig.

vanlj yoghurt med linfrön, russin och start hasdelnöt. Sött, jag vet. Men ack så gott. Och energi får man också.

God morgon!

Idag är vi uppe tidigt igen. Maya ska vara på dagis halv nio. Men frst måste frukost intagas framför tv:n.

Så jäkla sät när hon sitter där i sin helkropps pyjamans, som hon fullkomligt älskar. Allt som är liks som Märtas saker/kläder. Tydligt nybliven storasystersyndrom. ;-)

Själv dricker jag en stor kopp kaffe med mjölk innan jag ger mej ut på morgonens promenad.

Göttans!!!

Märta har sovit bra i två nätter nu igen Hon hade fyra, fem stycken som inte alls va roliga. Bara vred och vände på sej, ont i magen, hungrig, jag vet inte. Men nu har jag börjat ge henne en portion gröt strax före sju, så nu sover hon riktigt bra igen. Puh! Jag trodde nästan att startskottet för jobbiga nätter hade ljudit.


Amningshjärna!

Ja, så var det ju det här med att man ska komma ihåg att knäppa kort. Jag gjorde en väldigt god efterrätt. En varm, sliskig, men ack så härligt god choklad dessert. Kan iaf dela med mej av receptet.

125 gram fin mörk choklad (jag tog hälften 60% och hälften 70%)
125 gram osaltat smör
smält på halv effekt 2 min i micron
vispa under tiden ihop
3 ägg
150 gram socker
35 gram vetemjöl, gärna idealvetemjöl

blanda ner chokladsmöret i äggblandningen och häll upp i fyra smörade och mjölade ugnsformar (typ sufflé)
grädda mitt i ugnen 200 grade ca. 10 min (ev lite längre), tills de spricker lite på toppen och släpper från kanten. Servera med kall vispad grädde.

Så jävla gott, om du är choklad nörd som jag. :-)

Dagens avklarad!

Idag gick jag längre.
Jag mötte upp Jenny vid Preem, sen trampade vi på. Å jisses så varma vi blev. Det var väldigt skönt att få duscha efter stretching. Idag tog det lite drygt en timme, men det va en längre sträcka, så vi måste ha knatat på rätt snabbt. I morrn gör vi om det igen. Sen vilar jag en dag, men sen i helgen är det dags igen. Går jag fem dagar i veckan blir det iaf 2mil. Det borde vara helt okej. :-)
Hatar att läsa bloggar som inte har bilder, men jag vet inte vad jag ska sätta ut för bild. Kommer inte knäppa dagens outfit iaf. :-)
jaja, jag uppdaterar senare, om det händer något kul. Och om jag lyckas med dagens middag, så ska jag nog ta bild och skriva ut recept. Jag längtar redan. Vi ska äta citronmarinerade kycklingfiléer med couscous och kall örtsås. Sen ska jag göra varm chokladpudding. Yammi!!!
Förresten så tog jag en bild nu på Märta när hon sover i vagnen. Det ser så jäkla skönt ut.

Maya är ju på dagis, så henne får ni se en annan gång. Jäkligt vacker är hon iaf. Mina helt otroligt vackra barn, vad har man gjort för att förtjäna dom? Och hur levde man innan? Jag skulle inte överleva en dag utan dom. Blir rädd bara av att tänka tanken.

Haha, ja lyckades!


Syns inte så bra, men dom finns där :-)

Besvikelse!


Fy tusan va besviken man kan bli. Jag har bestämt mej för att gå ut och gå de dagar Maya är på dagis. Och sen lör sön innan P åker på jobbet. Så igår när jag la mej bestämde jag en runda som jag skulle gå. Det tog ca.50-55min. Jag hade stegräknare med km  och kcal uträknare på. Kom hem och tänkte att det här va en bit. Kollade stegen. 6700, och sen knappade jag mej vidare. Och till min besvikelse stog det 3,7km. VA???? Jag har gått runt halva jävla Iggesund och det va bara 3,7km. Fy fan! I morrn blir det till att lägga på lite på sträckan. 5km måste jag ju komma upp i. Annars blir det till å glömma bikini även nästa sommar. :-(
Förresten så gick det inge bra å knäppa kort på Märtis små risgryn. Så jag kan inte lägga ut bilder på det som jag lovade. Men jag tog en bild på henne nu, när hon sitter och skriker i gåstolen. :-)

Också en på Maya. Strike a pose, baby!!! :-)

RSS 2.0