Mayas 5 års dagar närmar sej

Så då tar jag och bakar kakor. Idag gjorde jag hasselnötskakor. Tyvärr finns ingen bild. Men det blev bra tror jag. Sen gjorde jag Leilas chocolate chip cookies, med mörk choklad och pecannötter.

Jag kan intyga att de är goda. Vi delade en på fyra och smaskade i oss. För det är så man gör när man smakar i förväg. Då delar man, så det ska kännas speciellt. :-)

I morrn blir det bullar, för det kunde man inte vara utan. Inte enligt Maya. Och sen önskade hon sej en "fyfan kaka" också. :-D Innan jag fattade vad hon menade. Jag trodde hon sa teflonkaka. Men efter ett tag trillade poletten ner och jag förstod att det var en kakfan hon ville ha. Hihi.

Och självklart blir det tårta. Det skulle vara en rosa prinsesstårta, men rosa ros och rosa grädde. Undrar just om jag har en rosa liten tjej.

Märta stökar till, Maya städar... :-)

Idag efter maten hittade Märta våra sugrör. Det gillas. :-)

Sen kom Maya och upptäckte vad hon höll på med.

Märta gillade inte att hon plockade bort.
Såhär blir det rätt ofta mellan dom. Kolla in den avslutande lilla knuffen. Oslyldigt va?

Prislista, Nail Art Studio

Eftersom jag hela tiden får förfrågningar på vad det kostar att göra naglar hos mej kommer här min prislista. 

Prislista

Förlängning fransk/glitter 745kr

Förstärkning fransk/glitter 595kr

Återbesök fransk/glitter* 495kr

vid byte av färg tillkommer 50kr

Lagning enskilda naglar 50kr

Lagning vid återbesök* 35kr

Enkel manikyr(enfärgat) 225kr

Fransk manikyr 275kr

Lackning 125kr

Dekoration/nagel 25kr

Dekoration helt set 150kr

 

*EN nagel ingår i priset för återbesök

 

 

 


Jobb idag

Mellan 8-17 var jag på jobbet idag. Och jisses så jag jobbade. Men kul är det. Så här såg dagens första kund ut idag när hon kom.


Och såhär såg hon ut när hon lämnade salongen.



När jag kom hem slängde vi oss över maten allihopa. Hungriga som vargar. Grillad kycklingfilé. Yummi!
Efter det tyckte jag att vi skulle hitta på nå´t, så det blev en sväng till Fyrklövern för mjukglass. Och självklart var olyckan framme sen när vi kom hem. För inte tusan kan en dag ha så mycket gott att erbjuda utan att besudla något av våra barn glädjen. Idag var det Märtis som stod på huvudet framför garaget. Med skrapsår i pannan som resultat.

Alldeles snorig under näsan av all gråt är hon också. Mammas lillpudding!

Naglar idag

Snabbt inlägg idag. Åkte in till jobbet och fixade mina naglar. Sommarfräscha.


Nu ska jag kasta Maya i säng. Sen har jag massa jobbsaker att fixa. Beställningar och sånt. Behöver en del produkter och det är bra. För det betyder att det jag har håller på att ta slut. Och gissa varför? Ja men självklart, en massa kunder. :-)

Skokanonen

Där har vi varit idag. Gjorde lite kap faktiskt. Men dagen började med strålande sol. Tyvärr har jag haft satans ont i magen hela dagen. Jävla mens. Men va fan, man vet att man är kvinna och fruktbar. :-)

Jag passade på att njuta en stund i solen när Märta sov också, innan den valde att gömma sej bakom en himla massa moln som fick mej att frysa, men det var riktigt skönt så länge det varade och gav verkligen mersmak. När molnen tog över for jag å Maya ner på konsum och inhandlade vaniljstång. Sen hem och koka Leilas pannacotta. Den har vi precis avnjutit hemma hos Teresia och Stefan. Satt ute och trotsade duggregnet. Tror det hjälpte också.


Så fort Märta vaknade for vi ner till Söderhamn. Märta behövde sandaler, men det blev lite mer. :-)

Poyee fick jobbskor och ett par praktiska sommarskor. Märta fick sandaler som bestämt och jag dök på ett par väldans sköna och bra slit å släng skor.
Maya har INTE blivit utan. Vi väntar leverans åt henne till veckan. Ett par skor till min kusins bröllop som hon ska vara näbb på och ett par sandaler. Lila och rosa. :-)

Nu ska jag joina Maya, Poyee och godispåsen i soffan.

Blandad kompott

Eftersom det brukar gå ett tag mellan inläggen blir det blandad kompott på dom. Tar lite av varje.

Idag tänker jag börja med Maya. När jag jobbade (tack å lov) valde hon att fara ner från vår stora sten på gården och dessutom landa i brännässlor. Resultatet blev blodigt från både sår och näsa. Så här ser det ut nu.


Sen har hon även fått nya örhängen.


Vad Märta bekommer har hon fått det lilla man kan kalla lugg klippt. Den var väldigt spretig och ojämn, så mamsen plockade fram frisörsaxen. Tyvärr har jag ingen frisör i mej, men man gör så gott man kan. :-)
Hon byggen stolar av soffkuddarna den lilla busen. Sen sätter hon sej, reser ser, sätter sej o.s.v.


Idag började dagen med kyrkis. Sen hem och invänta Märta som sov. Så fort hon vaknat drog vi in till stan. Hade en del jobbärenden att fixa och sen även Maxi och H&M. Letade egentligen sandaler åt Märta, men fick detta med mej hem.

Till Maya (diademet är ersättning för skadad vara, undra just vem som förstörde det förra?)

Till Märta (det är en scarf som jag gör hyckle av)


Nu ska jag leta sandaler på internet.
I morrn väntar mina naglar på att få bli ompysslade.

Vilken underbar dag, tra, la, la, la, la....

Jag känner mej väldigt lycklig just nu. :-)
Förmodligen beror det en del på det underbart vackra vädret som varit idag. Men även att dagen passerat utan bråk och tjaffs. Vi har haft en hel dag tillsammans, en hel dag utan att vara ovänner. Det uppskattas av både mor och dotter. Pappan va också hemma en stund på dagen. Det gör nog sitt till det också. Att få känna sej som en hel familj. För det mesta brukar vi ju bara vara sovbos. Ensamstående med sovbo.

Dagen idag började iaf i jäkt och stress, som vanligt. Men det resulterade iaf i att vi kom iväg i tid till kyrkis. Maya cyklade, Märta åkte vagn, jag gick.

Coolaste brudarna på Nygatan.


När vi kom hem dröjde det inte länge förrän även P kom hem. Sen gick vi ut allihopa och påbörjade Mayas morotsland. Jag tänker även sätta lite pärer och lite sallad. Börjar så, sen får vi se nästa år. :-)

Efter det har det varit lek för hela slanten för Maya. Först med grannarna. De cyklade även iväg själva till lekparken. Hon börjar bli stor nu. Sen efter maten med en dagiskompis som var hos sin farbror på gatan och firade 17:e Maj.

Vi grillade kycklingspett idag. Också gjorde jag potatisklyftor, tzatsiki och sallad. Mycket gott kan jag lova. Är även tvungen till att erkänna nederlag. Jag åt en Tip Top mini efter maten. Kunde inte låta bli. Inte när det varit så fint väder och allt.



Just nu planerar jag för fullt över mitt jobb i höst. Märta skolas in på dagis i början av Aug. Sen drar jag igång för fullt igen. Jag längtar. Ska även gå en till utbildning och även utöka mina kunskaper ytterligare. Mer än så kan jag inte säga, men jisses så skoj det ska bli. :-)


Fredagsmys...

.....var det här hemma igår. :-)
Maya hade sin tremänning Wilma här. Första gången någon sover här faktiskt. Jag tyckte det var supergulligt. De skrattade och busade först, sen gick det över till fnitter när jag sagt att de måste tänka på att de har en ettåring i rummet bredvid som ligger och sover. Och sen vid tio gick jag in för sista gången och talade om att de verkligen måste försöka sova. Om de skulle orka med morgondagen. Då blev det viskningar istället. Men inte så länge. De somnade strax efter. Tyvärr har jag ingen bild då jag var ensam med tre barn. Tiden var lite knapp om jag säger så.


Eller vänta nu, jag tog nån bild på Märta när de stora flickorna lekte själva på övervåningen. Märta var där först också, men hon va för liten. :-) Och dessutom fick hon smak på deras popcorn. Hon ville också ha en egen skål med fredagsmys.



Innan Wilma kom lagade jag mat. Tortellini. Och ja, jag gjorde EGNA!!! Kommer nog inte göra om det med barn hemma, men det blev iaf gott.



Häromdagen var vi uppe och lekte. Jag, Maya å Märta. Det röjdes skulle man kunna säga. Och efter ett tag såg det ut som en tromb hade dragit fram i Märtas rum. Chou-Chou tycker också om att vara med, men hon håller sej en bit ifrån och nöjer sej med att iaktta kaoset. :-)

Kan tillägga att mattan ligger i en rul för att Märta sprang utan blöja. Ja, ni fattar resten.

Maya har ett ställe som hon alltid vill åka till. När vi inte varit där på ett tag är det alltid hon som är först att påpeka det. Och det är Ilsbo. Min älskade pappas syster och hennes man. Hon har alltid varit en stor favorit hos mej också. När vi var där som små tog hon mej alltid i försvar. Ingen fick skälla på mej inte. Nej, då var det stopp. Då slutade vi lyssna, hon å jag. Nisse är Mayas favorit. Hon har verkligen hittat en kompis där. De hjälps åt, hon å Nisse. Och jag om nån vet vad det är hon känner när hon kommer dit. 100% uppmärksamhet, och massor av tålamod.  Och kolla in deras hus, och husets läge. Underbart!


På sommaren står ängen nedanför Maya i full blom och allt är grönt och otroligt vackert. Här har jag spenderat många dagar i mitt liv och jag kommer alltid minnas dom med glädje Å med en massa minnen av pappaJan. De bästa jularna var också dom i Ilsbo. Ja, ni hör hur jag börjar bli sentimental, men minnen av glädje är minnen att bevara.


Nu har jag fått lite studiobilder på mina naglar också. Här får ni ett smakprov.


Nu ska jag äta mitt lördagsgodis, som jag verkligen förtjänat. Ciao!


De bara växer

Min lilla bäbis håller på å bli stor.
Idag satt hon upp i sing säng och reste sej när pappa kom in, alltså. Vi var tvungen att sänka sängen. Det är ett tecken på att hon börjar bli stor. Sen har hon bajsat i pottan fem ggr på raken nu, FEM GGR. Också klättrar hon upp för hela trappan själv. (självklart går vi med henne)
Det här går för fort känner jag.

Maya är också stor. Hon skriver å skriver. Leker på ett helt annat sätt och igår tog hon med sej pappa på fika i spindelskogen. Picknick. :-)
Idag hjälpe hon mej som vanligt att bädda rent i sängen. Hon tog bort allt själv och sen hämtade hon nya sängkläder. Rätt å riktigt är hennes melodi. Var sak har sin plats som de säger på dagis.

Det har blivit en hel del 5 minutrar uppe på hennes rum då hon inte lyssnar eller är otrevlig, men jag hoppas verkligen att det ger vika snart. För jag lider så när jag är tvungen att skicka upp henne. Hon har så stark vilja att det gör ont i henne att kapitulera. Tur att mamsen är ännu mera envis. :-)

Nu ska jag gå upp och leka med HELA familjen. Bara momme å mosterElin som fattas, som Maya brukar säga. Gounge!



Poyee till mej igår:
- I morrn har Maya önskat ngt.
Jag:
-Ok, vad är det då?
Maya:
- Det är ngt som man klämmer, som börjar på våff.

Hmmm, vad kan det vara?
:-D

Bråk, tjafs och trots som aldrig tar slut....

Det är precis så vi har de här hemma hela dagarna. Jag käner flera ggr om da´n att jag orkar inte mer. Nu går jag. Nu sätter jag mej i bilen och kör. Men sen är man tvungen att sansa sej, ta tag i det som händer och agera mamma. Ibland vill jag bara kapitulera, men det går ju inte. Då vinner hon och sen kommer hon komma ihåg det och spela på det nästkommande bråk. Just nu känner jag precis som ett av pappas ständiga talesätt:
Hur jag än gör har jag arslet där bak.

Jag vrider och vänder på argumenten. Både för min egen och Mayas skull. Jag försöker tala klarspråk, jag ignorerar, jag är konsekvent. MEN INGENTING FUNGERAR!!!!!  GAAAAAHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag fortsätta kolla på Svenska Holluwoodfruar och försöka att ta det lugnt och tänka på annat ett tag.

Vacker, vackrare, vackrast!

Jag förstår inte hur vi har kunnat producera dessa underbart vackra barn. Hur gjorde vi? Törs man göra om det? Eller, det får jag inte, men tanken lockar när jag ser på mina barn. Helt ärligt, kolla in vår älskade Maya. Är hon inte vacker så säg?




Gjorde henne fin i håret idag




Märta var ovanligt nöjd och glad i morse, så jag pasade på att ta lite bilder på en härlig morgonfrisyr på unga damen. :-)

Sen har hon lagt till med att låtsaspussas. Smacka i luften. Hur gulligt som helst.


Maya hade också sovrufs. Och kolla in ögonen. Dom ser rakt igenom en. Ni förstår att hon har humör va?


Har även tagit bild på att par naglar jag gjort. Tyvärr var inte ljuset det bästa, så färgen är lite för ljus. Mycket starkare i verkligheten. Underbart fin till sommaren, till en brunbränd hand. Jag vill ha både sommar, brunbrända händer och denna färg på naglarna. :-)


I morrn hoppas vi på bra väder igen. Maya fullkomligt älskar att vara ute hela dagarna.


Bihåleinflammation

Jag har åkt på min första bihåleinflammation nu. :-( Hoppas verkligen inte att det kommer upprepas särskilt ofta, för fy tusan så ont det har gjort. Varje gång man ska klä på sej själv och barnen. Räcker med att böja sej lite framåt så bara spränger det under ögat. Halkade som ett bananskal på en läkartid när jag skulle ringa efter provsvar åt Märta. Frågade lite eftersom jag haft huvudvärk så länge och ett ständigt tryck runt ögat. Hon tyckte jag skulle komma dit. Nu äter jag 750mg Heracillin tre ggr om dagen i tio dagar.
Inte undra på att det varit jobbigt att jobba. Där sitter man framåtlutat typ hela tiden. Men nu så, nu håller det på å släppa. Å tur är väl det, för i morrn ska jag göra ett nytt set på en kund. Å då vill jag må bra.

Har tyvärr inga bilder att bjuda på idag.

Vi får hoppas på att nästa inläg blir roligare.






Eller vänta nu. En sån här vill jag ha!!!

Egentligen en Kitchen aid, men dom är så fasligt dyra, så den här får duga. :-) Inte för att jag tycker att den här är billig heller. 2985kr går den på, men om man jämför med den andra som kostar 5690kr i samma färg är den ett kap.
VILL HA, VILL HA, VILL HA.

Jag älskar att baka, det vet dom som känner mej. Men jag hatar all disk som blir. Och för att inte tala om att slå en deg för hand. Fy faaan, säger jag bara. Och hittills är det vad jag alltid har gjort. Därför har vi nästan aldrig bullar i frysen, vilket jag tycker hör till att ha när man har barn. Bullar och kakor. Nåja, jag har iaf fått låna en enklare variant av kökshjälp av mamma. Så får vi se om det hjälper. Men drömma får man väl alltid göra, eller? Få se nu, är det inte morsdag snart? ;-)

Trött på gröt. :)

Ja, som rubriken säger. Ordagrant faktskt. Märta duschades, Maya åt kvällsfika. Sen satte jag i vanlig ordning Märta i stolen med bord och gav henne gröt. Efter det brukar hon och Maya kolla lite barn tv. Jag gick in i badrummet och tvättade bort smink. När jag kom ut igen möttes jag av detta:







När jag tog upp henne för att ta på blöja och pyjamas var näsan alldeles platt. :-) Stackarns liten. Snacka om att bli trött. Inte ett pip gav hon ifrån sej innan heller.

Även Maya gjorde en när hon var liten. Mitt i mitt pepperkaksbak, så hon var nog en sisådär 6 månader på bilden.

Också ska jag bjuda på en favoritbild på Maya. Snacka om slagen hjälte. Såhär trött blev hon efter babysimmet.


Ååååhhhh, kolla vad jag hittade när jag gick igenom Mayamappen. Moffa med Maya i knät hemma hon momme. Dålig kvalité, knäppt med en gammal mobil.


Vi har hur mycket bilder som helst på Maya, och en annan favorit är den här. Hur jäkla vacker är hon inte?


Vackra barn det är vad jag har.

Nu ska jag kolla Desperata och Cougar Town. Fattar inte varför det bara är 30 min. avsnitt.

Naglar på Sofia idag

Gjorde sketasnygga naglar på Sofia idag. Har en taskig mobilbild bara just nu, men
det kommer komma bra bilder. Både på hennes och mina som jag gjorde för ett tag sen. Såå roligt.




Tidigare i veckan gjorde jag på en annan kund. Klassiska vita, men med en liiiiten twist.





Här sitter jag när jag jobbar.




På Salong Heta Hår, Djupegatan 30
Men jag har eget företag och heter Nail Art Studio, 073-546 90 50
Kom ihåg att boka för student och bröllop.


Naglar med silverglitter




Brudnaglar med lite pärlemor





Sådär ja. Nu har jag delat med mej lite av mitt jobb också. Hoppas ni gillar och vill komma och få nya snygga naglar. :-)

Fjollig hönsmamma, jag??? :-)

Usch, nu är jag orolig. Fast jag borde inte vara det, men ändå.
Märta och Poyee åkte precis iväg på premiärtur med Porschen. Och för Märta var det inte bara premiär för i år, utan premiär premiär. Jag är nog en riktigt nojjig hönsmamma iaf, fast att jag inte gärna vill erkänna det. Men det var typ 2min sen dom åkte och jag vill redan ringa. :-) Säga åt han att köra försiktigt och allt det där.


Kolla in min lilla fis. I´m totally in love.

Snart kommer nog Maya hem också. Då ska vi ta Saga (min bil) och åka på "rättan" för att införskaffa oss det sedvanliga lördagsgodiset.

Märks det förresten att Poyee är ledig?

Aldrig att det blir så här många inlägg då han jobar. Då har jag helt enkelt inte tid.

Bilder på bakverket :-)

Ok, här kommer då bilder på pajen. :-)

Här har jag lagt på kolasåsen (den kondenserade mjölken som kokat utan etikett i ca. 3 tim.) på digestivebotten som består av ca. 15 digestivekex (söndersmulade) och 100gr smält smör som man blandar ihop och trycker ut i en pajform. Sen gräddar jag den i mitten av ugnen 175 grader ca.10 min. Låt svalna.


Sen på med skivade bananer. 2st enligt mej, 3 säger receptet. Välj själv.



Och sist men inte minst. 3dl vispad grädde, och riven mörk choklad.



Om ni undrar över tandpetarna så är det Mayas laktosgrädde innanför dom. :-) Visserligen är det vanlig mjölk i den kondenserade, men kan man minska lite på laktosen så gör jag det. Hon äter dessutom inte så mycket av sånt här, men jag vill iaf kunna erbjuda henne.

Just nu är hon på barnteater med Marianne, Henry och Wilma. Det är Karlsson på taket. Hoppas de gillar. Märta sover och Poyee har precis dammsugit. Låter som om jag har det toppen just nu, eller hur?
Det har jag också, men nu ska jag faktiskt hugga tag i middagsbestyren. Måste krydda steken. Och förbereda potatisgratäng. Mums!

RSS 2.0