Valborgs pyssel :-)

Det här pysslar jag med just nu.


Marmeladgodis.
Jag gör det för att jag ÄLSKAR min stora lillskit. :-) Hon gillar, inte jag. Men jag tror att jag inte kokade tillräckligt länge. Känns lite gryniga, då sockret förmodligen inte smält riktigt. Men vi får hoppas att Maya gillar. Kladdigt var det att rulla dom i sockret också. Jag som hatar att vara kladdig om händerna. Ryser varje dag när jag ser Märta gräva i tallriken.


Och här kommer receptet, för er som tycker om.

Gör så här:

Koka upp vatten och juice eller nektar i en liten kastrull. Blanda fruktpektinet med ½ dl av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka kraftigt utan lock i cirka 1 minut. Vispa ner resten av sockret. Koka några minuter så att sockret löser sig. Tag kastrullen från värmen och tillsätt eventuellt ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas.

Häll upp massan i en form med raka kanter (cirka 15x25 cm), och låt kallna och stelna. Det tar 2-3 timmar. Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller tag ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

Bakfakta:

  • ca 60 bitar
  • ca 2 timmar tillagningstid

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 2 dl juice eller nektar, outspädd
  • 1 påse certo fruktpektin (25gr)
  • 5 dl strösocker
  • evt karamellfärg

Garnering

  • strösocker

























Jag använde en påse Törsleffs Melatin, den gula för gelé och marmelad.


Sen gör jag det här också


Ska bli Banoffee paj
Mycket smarrig. Kokar just nu den kondenserade mjölken som då blir toffé/kolasås. Sen ska det på skivade bananer och vispgrädde. Och det toppar man med riven choklad. Har jag sagt att jag ÄLSKAR godis, speciellt choklad?


Jag har slutat med godis på veckorna, men tillåter mej själv att äta på helgerna. Men när jag har varit duktig en hel vecka känns det fel att TRYCKA I SEJ, bara för att man får. Så då blir det automatiskt att jag drar ne på det då också. Men i heglgen är P ledig, så då ska vi minsann mumsa candy/efterrätter. :-)


Får se om jag lägger in en bild när pajen är klar i morrn. Nån som vill det?

Äntligen ett inlägg

Äntligen tar jag mej tid att göra en uppdatering. Våren är nog på väg på riktigt nu. Dom sopade bort grus idag när vi gick till kyrkis. Jippi!

Jag har även gjort lite vårnaglar. Vad tycks?



Köpt lite pyssel till Maya, i fina vårfärger.


Märta har invigt gungan



Vi har varit till Sundsvall, eller hunsvall som Maya säger. :-) Nån blev trött på vägen hem. Goungen min!



Idag åt vi våfflor till middag. Barnen gillar. :-)



Igår drack vi ett mycket gott vin till våra hembakta pizzor. Inte det bästa med vin till pizza, men vi hade bestämt att vi skulle smaka det igår och då fick det bli så iaf.












Sen har jag en allvarlig fråga.
Jag bjuder på den här, för jag kan verkligen inte förstå hur Poyee kan tycka att jag är osexig på kvällarna, kan ni?
Det är ju ändå hans mamma som köper dom åt mej. Undra om hon har ngn baktanke. ;-)
Hon köper dom dessutom i XL. Vad menas med det?


Ni får ursäkta röran i hallen, vi bygger fortfarande om, och lär nog göra det resten av året.

Det var allt för idag. Och kom ihåg att svara ärligt på mina frågor.

Massor i mitt huvud

Jag vet liksom inte hur jag ska få tiden att räcka till. Vill egentligen blogga mer frekvent, men fan alltså. Jag hinner inte. Måste tyvärr prioritera bort den. Sen är jag urkass på att ta bilder också. Men idag har jag iaf tagit några. Bl.a premiär av gunga med Märta. Men hinner inte lägga upp dom nu. Får hoppas jag hinner imorrn. Nu ska jag luta omkull mej och hoppas att Märta sover bra inatt. Maya sover alltid som en klocka, så henna behöver jag inte oroa mej över. Ta i trä..... Men hon har verkligen skämt bort oss med mycket sömn och långa sovmornar. Kanske därför vi straffas med att kliva upp runt sju nu då. :-(

Nåja, nog gaggat. Skriver mer när jag har bilderna.

Allt och inget.

Jag har inte haft vare sej tid eller lust att bloga på ett tag nu. Men nu är det verkligen dags. Nu när jag har saker att skriva om. JAG HAR JU HELT MISSAT ATT TALA OM ATT MÄRTA GÅR!!!!!
Hon är så söt när hon trampar på alldeles själv. Hon gick mellan oss innan hon var elva månader, men hon vågade absolut inte släppa taget och gå själv, men nu har det hänt. :-) Så idag fick hon sina alldeles första fiiina skor. Jag köpte inneskor åt henne igår, men idag fick hon promenera i ett par Puma pjucks.





Maya har också fått ett par nya, men de köpte jag för säkert över en månad sen, om inte mer. Men nu har hon iaf fått inviga dom hon också. Helt överlycklig. :-)





Här är en bild på inneskorna jag köpte igår, istället för moccasiner. Så gyllith på hennes små knubbfötter. :-)





Appropå ingenting så köper alltid farmor såå himla bra tjocka leggings åt Maya i Hong Kong eller Kina. Nu har både Maya och Märta fått nya. Från början gillade jag dom inte alls, men det var innan leggings blev poppis här hemma. Förstod liksom inte grejen då. :-D Men nu blir jag överlycklig när det kommer paket till barnen. Alltid fina mönster och supersköna på barnen. Här har Maya ett par nya med små nallar och hjärtan på sej. Min lilla fotomodell. Vacker som en dag.





Just ja! Nu höll jag på att missa berätta. Jag har beställt och nu även fått hem en grej till ögonfransarna. De ska tydligen växa ca.2,5 mm på 28 dagar och tätare ska de bli också. Jag började använda den igår och tog även bild innan. Så, om 27 dagar visar jag resultat, och nej, det är inte vare sej neulash eller revitalash.



Det var nog allt för nu.



Eller, jag slänger in en bild på nya kläder som jag köpte till Märtis igår. Hon växer så det knakar. Här är det full fart framåt, därav oskärpa i bilden. Kolla in minen. :-)
Och i bakgrunder ser ni ett annat par av Mayas nya leggings. Ni ser även vår otroligt fula hall, som vi håller på att försöka få tid att renovera. Plankorna ni ser är vårt kommande hallgolv. Men det lär nog dröja tills i höst innan jag kan visa något fördigt resultat, tyvärr!

RSS 2.0