Dagen hittills...

Ja, vad har vi hunnit med idag då?
Morgonen började 6.57 :-( Märta slog upp sina gråbruna, men ville egentligen inte. Ont i magen tror jag. Sovit kasst hela natten också. Jag gick upp och satte mej i soffan med henne. Hon somnade om så småningom. Så även jag. Tassade väldigt tyst på tå in i sovrummet igen och låg på helspänn, men när hon verkligen vaknade var jag medvetslös, typ. :-) Vaknade och insåg att sängen var tom. P hade tagit upp henne och gått ner, igen. Men då va nog klockan iaf 8.30.


Sen inträffade nästa grej, när Maya blev sur på mej och drog igen badrumsdörren så väggen skakade. Det blev tyst, och sen kom hon in i panik och SKREK. SHIT VA HON SKREK! Det visade då sej att hennes ringfinger följt med dörren och hamnat i kläm. AJ!!! Stackars liten. Det hade blivit ett sånt tryck över fingret att huden gav vika, vilket resulterade i ett rämnad nagelband, längs lateralen. (skulptrisspråk) Längs med långsidan av nagelbandet och en bit upp. Återigen, stackars liten. Ringde rådgivningen då fingret va alldeles stockt och sprickan glipade. Gulp! De tyckte vi skulle komma in. Sagt å gjort. Märta fick va hos momme å vi åkte till doktorn. Tack och lov hade svullnaden gått ner tills vi kom dit och hon hade inte så ont efter både alvedon och ipren. (rådgivningens ordination) Hon blev omplåstrad och nu kollar hon tv. Slutet gott allting gott.


Innan sjukhustiden ställde jag mej på crosstrainern!!! Japp, ni hörde rätt. Inställningen va lite att: -Jag kommen nog dö. Men icke. Jag va i bättre form än jag kunnat tro. Bestämde att jag skulle känna efter 5 min hur det va fatt, å då kände jag inget. Så jag trampade på i 15 min ca. 15km/h. Inte fort och inte alltför jobbigt. Lite av en mjukstart, men ändå. Jag blev svettig. Sen gjorde jag även 100 magrep. Väldigt stolt över mej själv hoppade jag in i duschen. Och ja, jag hör hur det låter. Nöjd över 15 min på en crosstrainer. Men jag har väldigt dålig kondition och jag har inte tränat på evigheter. Sen har jag typ ingen disciplin heller. Men innan sommaren, då jävlar. Så kom ihåg att fråga mej med jämna mellanrum hur det går. :-)
Nu behöver den lilla min uppmärksamhet.
Ciao!

Glömde en sak. Märta har ju tagit sina första steg!! På alla hjärtans dag, hemma hos momme. Sen några gånger mellan mej å P. Visserligen inga ordentligt stadiga, men dom räknas. :-)

Nya Nails idag!

Såhär såg de ut när jag kom till jobbet. Inte så snyggt!

Sen gjorde jag lite mönster idag.


Ni får ha överseende med mina otroligt torra händer. Det blir tydligen så när man är mamma"ledig". Inte vet jag vad det kan bero på. Man sitter ju mest å pillar sej i naveln. ;-) Eller hur mosterElin?

Mycket skön iaf nu att det är gjort. Tar ju några timmar att göra på sej själv. Men nu dröjer det en månad ungefär tills det är dags igen.


Fettisdag

Kom på helt plötsligt efter en tur i pulkabacken att det är fettisdag. SHIT! Jag som inte köpt semlor. Bara till å baka. Tur jag har torrjäs hemma till bakmaskinen. :-) Letade rätt på ett recept på internet och slog en deg. Struntade i att grilla kyckling oc stekte korv och gjorde stuvade makaroner istället. Eftersom ugnen skulle bli upptagen. Poyee fick ta sej en tur till "rättan" å införskaffa Mayagrädde (laktosfri), vanlig grädde och mandelmassa medans jag å Maya gjorde degen. Här är iaf resultatet.

Sen tänker jag rekommendera en superbra mascara. Diorshow iconic. Huuur bra som helst.

Ingen toppenbild direkt, men tänkte ändå visa reslutatet efter användandet.

Ja, det var väl det.
Adios!

Jag smälter som smör i solsken!!!

Kolla in bruden! Vem smälter inte av det här? :-)

Sen har vi pysslat med lite annat bus också.
Det går lite tungt, men roligt är det. :-D


Sen lite tvärtom då såklart

Nu ska jag duscha efter mina 100 situps!!!

Säljer lite babysaker

Tänker sälja lite babyprylar.
1. Bilbarnstol Acta Graco auto baby inkl. basenhet.  500kr
2. Babysitter  100kr
3. Bumbostol (kartong finns) 200kr
4. Amningskudde från NG baby. Avtagbart tvättbart fodral i vitt brodyrtyg.  200kr
5. Hoppgunga m saxfäste  100kr
6. Sangenic blöjhink  75kr

Lite filmning m.m.

Märta är en tjej som vill göra allt själv, redan nu. Hon vill plocka i sej maten själv, dricka själv, m.m. Hon har t.o.m. lärt sej ta av sej tröjan, dock med lite hjälp av mamma. Men duktigt iaf. :-)


Sen älskar hon tittut leken med nuttesnutten. För att inte tala om vår katt Chou-Chou. Hon gillar våra barn också, men håller sej på replängds avstånd från Märtispärtis. Undrar varför. :-)

Har även filmat när de badar tillsammans, men jag vet fan inte om jag törs lägga ut den videon här. Jag menar, de är ju nakna när de badar. Men jag bjussar på en rolig bild på Maya idag när Märta badade. :-)
I vår familj gör vi allt tillsammans. Så, kvällsfika intogs i badrummet. :-)

Sen var jag å rotade runt lite bland mina jobbsaker å dök på mitt diplom från Skandinaviska nagelcupen 2008. JAG KOM TVÅA!!!!!! Nu ska här införskaffas en ram och få det upphängt på jobbet. Tjohoo!!

Sen fick jag till min STORA glädje hem mina beställda ansiktsprodukter idag. Postpaket fram till dörren. Suuper! Så nu ska jag fortsätta förebygga de framtida rynkorna. :-)

Lite bättre har jag väl ändå blivit på att uppdatera?

Ny väska?

Jag har hittat en väska som jag verkligen VILL HA! Nu gäller det bara att få den utlovade 50% rabatten. Inte det lättaste verkar det som. :-( Jag menar, står det på nätet att man får 50% om man handlar på deras onlinesida just nu ska det väl inte vara så svårt? Men när jag klickar på länken finns ingen rabatt nånstans. Då blir jag ARG! Hoppas nu bara att tjejen på kundtjänst kan hjälpa mej, för till fullt pris bli den alldeles för dyr. Håll alla tummar å tår åt mej nu, ok? ;-)

Så himla typiskt mej att hitta ett gammalt erbjudande på Google som inte gäller längre! Så nu blir jag utan. JÄVLA SKIT!!!


Bättre sent än aldrig...

Här kommer iaf en bild på Märtas sockor. Maya hann använda sina noppiga innan jag tog bild. :-)

Just nu håller jag på med en mössa åt Poyee. Vi får väl se hur det blir med det färdiga resultatet. :-)
Sen är det så här hemma att tvätten hängs framför kaminen för att torka snabbt. Vart tror ni att samlingen sker?
Självklart runt tvätten. :-) Notera även barrikaden i form av stolar. Undrar varför?

Maya på sjukhuset. Mammas duktiga tjej.

Vem tror ni hon flinar åt? :-)

Självklart Märta! Busunge nr:1. Man riktigt ser vad det är hon säger.
-Heeej! :-)

Helt sjukt stor mage.

Alltså ärligt! Inte undra på att jag kände mej stor med Märta. :-) Nu när jag fått lite distans till graviditeten gick jag igenom magbilder. Här är sista bilden. :-)

Här är sista bilden med Maya

:-) Men så skilde det 1175g också. hi, hi.

Äh...

Å där sket det sej. Kom just på att jag har kund kl.8. :-) Men ut kommer jag iaf. Å hemifrån. Tur jag älskar mitt jobb.

Gnäll, gnäll, gnäll...

Ibland tror jag att jag ska bli galen. Maya gnäller å Märta skriker. Å jag blir bara mer å mer stressad. Inte lätt å hålla sej lugn när allt man hör är skrik å gnäll. Skulle behöva lite vuxet umgänge i form av vänner nu känner jag. Maya opererade bort sina tonsiller (halsmandlar) i måndags, så vi har bara varit hemma och tagit det lugnt, och även veckan innan va hon hemma från dagis, p.g.a feber. Så det kliar nog lagomt i kroppen hennes. Och det går självklart ut över mej till största del. Jag lider verkligen med henne. För jag om nån vet hur det är att ha tråkigt. Och Märta då i sin tur har det skitjobbigt med vad jag tror är tänderna. Hon är snuvig, gnällig, mammig och ledsen om vartannat. Och tuggar ständigt på ett finger.
Shit så det är synd om mej nu va? :-)
Nej, jag ska egentligen inte sita här å gnälla. Jag har ju två helt underbara ungar. Men just nu känner jag mej otroligt törstig på egentid. Egentid för mej själv och egentid i form av umgänge. Eller en utgång. :-) Skulle inte heller sitta helt fel. Nog om det.
Maya äter just nu lite kvällsfika. Sen är det bums i säng. Då ska jag passa på att försöka andas lite. I morrn väntar en förhoppningsvis skön promenad ner till bvc, där mammagruppen väntar. Jag hoppas på bra väder, för jag VILL INTE ta bilen. Behöver röra på fläsket lite.

RSS 2.0